tiistai 27. huhtikuuta 2010

Ihana punakaalisalaatti ja vieraiden vihersmoothiekokemus

Joskus sitä muistaa jonkun ohjeen,jonka näki joskus jossain ja jota piti tehdä,mutta sitten sitä ei kuitenkaan tullut tehneeksi.Tämä kaalisalaatti oli sellainen:näin ohjeen eräässä paikallisessa lehdessä, otin ohjeen talteen,mutta aikaa kului ja en löytänytkään ohjetta.Onneksi ainekset olivat kuitenkin jotenkuten hyvin tallessa pääkopassani. Ohje muistuttaa aiemmin tekemääni kaalisalaattia,mutta on kuitenkin erilainen.  Salaatista tuli todella ihana,ja tänään yövieraina olevat vieraat Suomesta ihastuivat siihen täysin.

Ihana punakaalisalaatti
  • 1 keskikokoinen punakaali
  • 1½ tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl chilimurskaa
  • 3½ rkl soijakastiketta (käytin tamaria)
  • 2 rkl miriniä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 3 rkl agavea (tai hunajaa)
  • 1 sitruunan mehu
  • 4 rkl rypsiöljyä
Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi.Paahda korianrin siemenet ja chilimurska kattilassa,sekoita muut kastikkeen ainekset paitsi öljy,lisää kattilaan  ja kiehauta nopeasti.Ota kattila pois tulelta ja lisää öljy.Kaada lämmin kastike kaalin joukkoon ja sekoita. Lämmin kastike pehmentää kivasti kaalia.




Tein myös vihersmoothieta,jota tarjosin vierailleni.Tämä oli heidän ensimmäinen vihersmoothiekokeilunsa ja smoothie maistui heille erittäin hyvin! Siinä oli mangoldia,sellerinvartta,melonia,omenaa,inkivääriä,vehnänorasta ja jauhoksi jauhettua siitepölyraetta.

6 kommenttia:

  1. Ai miten kaunista silmälle. Estetiikka on puoli ruokaa. Ihanaa että jaksat laittaa meillekin näitä kattauksia, kokkauksia ja reseptejä :)

    Ajatteles että sananvahvistussanaksi tuli "barmick", Sehän on melkein baarimikko :D

    VastaaPoista
  2. Kaalisalaatit on hyviä! Punakaalista en olekaan tehnyt. Sitä ei ole tullut muutenkaan paljon käytettyä. Pitääkin vaihteeksi ostaa sitä, niin saa hienoa väriäkin.:) Vihersmoothiessa on tosi hieno vihreä väri! Se onkin varmaan oikea vitamiinipommi. Siitepölyrae on minulle taas ihan uusi juttu. Täällä käydessä oppii aina jotain.:)

    VastaaPoista
  3. Se on jännää, miten niinkin yksinkertaista asiaa, kuin kaalisalaattaia voi varioida vaikka kuinka. Ihanan keväinen vihersmoothie. Kyllä saivat vieraat hyvän kestityksen :)

    VastaaPoista
  4. Rita:kiitos! Estetiikka on tosiaankin tärkeää ruuan esillepanossa,on silloin paljon houkuttelevampaa kun on kaunista.Ja punakaalissa on ihana värisävy!Barmick:D

    Kmsu:Kaalisalaatit ovat tosiaankin hyviä!Täällä on nyt just kaalit tosi hyviä,ja nuoria.Itsekin tykkään paljon vihersmoothies ihanan vihreästä väristä! Siitepölyrakeita saa terveyskaupoista esimerkiksi,terveellistä ja kiva makuisia:-)

    Allu:mirinistä enemmän tässä http://de.wikipedia.org/wiki/Mirin_(Spirituose)

    Okriina;:Tosiaankin,kaalistakin voi saada vaikka minkälaisia salaatteja:-)Vieraat tykkäsi tosi paljon tuosta smoothiesta,mikä oli kiva juttu!

    VastaaPoista
  5. Ihanaa ja värikylläistä jälleen!
    Kiitos! Täytyypä tutustua paremmin ohjeisiisi kun olen itsekin laittanut safkaa perheelle.

    Kunpa saisin paremman kameran niin voisin laittaa joskus kuvia itsekin. Nautin kuitenkin paljon sinun ja muiden kuvista! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...